Edwin – est. Japan 1947

Edwin on yksi arvostetuimmista denimmerkeistä maailmassa. Se on kuulunut meidän harkinnassa olevien brändien top2 -joukkoon jo muutaman sesongin.

Viime helmikuussa päätimme ostaa sisään molemmat meitä pitkään kiinnostaneet merkit ja Edwinin toimitukset ovat nyt alkaneet!Edwin farkut INCH Tampere

Edwin tulee Tokiosta, Japanista  ja ikää brändillä on jo vajaat 70 vuotta. Merkki tunnetaan erityisen hyvin farkkuharrastajien keskuudessa, sekä heidän tapered fit mallinsa ED-55 on jo ikoniseksi muodostunut farkkufitti.

Edwin nimi on anagrammi denim-sanasta, jossa M-kirjain on käännetty W-kirjameksi ja kirjaimet on järjestetty uusiksi.

1940-luvun lopussa merkin perustaja Mr. Tsunemi, intohimoinen farkkumies, alkoi maahantuomaan farkkuja jenkeistä, koska Japanissa ei ollut vielä farkkutuotantoa.

1961 syntyivät ensimmäiset Edwinin nimeä kantaneet farkut ja niiden laatu oli ylivertainen verrattuna siihen mennessä Japanissa syntyneen denimtuotannon yleiseen laatuun. Merkki on tänäkin päivänä tunnettu hyvästä laadustaan.

1963 Edwin lanseerasi maailman paksuimman ringspun denimin, joka oli 16 unssista. (Nykypäivänä denimkankaissa mennään jopa 32 unssiin saakka. Toki niitä käyttäessä lähtee karvat jaloista..)

1970-luvulla Edwin kirjoitti nimensä farkkujen historiaan alkamalla valmistamaan valmiiksi kulutettuja farkkuja. He olivat ihastuneet käytössä kuluneiden farkkujen kauniisiin sävyihin ja yksityiskohtiin. Tästä syntyivät ”pesut”.

Edwin ED-55 farkut INCH farkkukauppa Tampere

Me valitsimme Edwinin valikoimiimme, koska hyvän laadun ja arvostetun brändin lisäksi asiakas saa erittäin hyvän vastineen rahalleen pesujen suhteen. Pitkä kokemus pesujen tekemisestä todella näkyy lopputuotteessa.

Aloitamme ikonisella ED-55 mallilla, josta saimme nyt sisään ”Night blue denim / dark trip used” -pesun, joka on erittäin autenttinen syvän tummansininen. Fitti on monikäyttöinen tapered fit, eli antaa tilaa housun yläosaan ja kapenee maltillisesti puntin alaosaan. Takataskuja on hieman laskettu, joka saa housun näyttämään rennolta päällä myös hyvin istuvana.
Housun hinta on vähintäänkin kohdillaan, nimittäin 109,90€!!

 

Myöhemmin syyssesongissa tulemme saamaan myyntiin ED-55:n joka on 14 unssinen red listed selvage raw denim, valmistettu Japanissa ekslusiivisesti vain Edwinille. Aivan silkkaa herkkua.

Lisäksi luvassa on muutamia indigovärjättyjä yläosia!

Tervetuloa sovittelemaan!

Edwineurope instagram
kuva instagram.com / edwineurope
Jaa postaus

2 thoughts on “Edwin – est. Japan 1947

    1. Jo vain, on muute hieno feidi!
      Edwinin raa’at on todella suosittuja juurikin johtuen tuosta että ne kuluvat hienosti johtuen heidän laadukkaita kankaista ja värjäystekniikoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 8 =